Har du ovalt ansigt og ved ikke hvilke øjenbryn form du skal vælge, er der hjælp at hente her. Din ansigtsform har stor betydning for, hvad du skal vælge, når det for eksempel gælder solbriller, frisure og ikke mindst øjenbryn form. Derfor har jeg valgt at gennemgå alle ansigtsformer i den kommende tid fordelt på en række blogindlæg, hvor jeg kommer med mit bud på hvilke øjenbryn form passer til netop det omtalte ansigtsform.

Sidste uge havde jeg fokus på hjerteformet ansigt og i dag vil jeg fokusere på ovalt ansigt. Den ovale ansigtsform er længere end den er bred. Den er en anelse bredere øverst, nærmest som et omvendt æg. Dette indrammer øjnene og får dem til at stå tydeligere frem. Oval ansigtsform bliver også betragtet, som den ideelle ansigtsform i række med hjerteformet ansigt. Hvorfor? Fordi den kan klare næsten alle øjenbrynsform. Det gælder om at arbejde med dimensioner af dit ansigt til den mest naturlige form.  

Se vores galleri med øjenbryn.

Øjenbryn form til ovalt ansigt

Den perfekte øjenbryn form er den bløde vinklede bryn form. Den bløde vinklede form går lige op og bøjer derefter forsigtigt rundt på toppen og ned.

En klassisk, afbalanceret øjenbryn er perfekt til denne velproportionerede ansigtsform. Øjenbrynet skal starte ved næsebroen, som let kan bestemmes ved at holde en blyant lodret op til hver side af næsebenet, mens øjenbrynenes bue skal placeres omkring to tredjedele af vejen ud. Afslut øjenbrynet lidt længere end det yderste hjørne af øjet for den perfekte balance og stræk brynene i form med en brynbørste for at holde dem velplejede.

Sådan lyder det overordnet anbefaling, hvis du har et ovalt ansigt. For at sikre den bedste øjenbrynsform, arbejder jeg som udgangspunkt med det gyldne snit. For selvom der er en generel betegnelse for ovale ansigter, og hvad der klæder dette type ansigtsform, er der stadig en del andre faktorer, der spiller ind. En oval ansigt kan stadig være forskellige alt efter øjnenes placering og størrelser, næse- og pandeben osv. 

Bonus tip til ovale ansigter

Har man en stor næse, man godt vil slanke eller lille næse man godt vil afbalancere hvor, kan man vælge at arbejde på placering af øjenbrynets start. Ved at starte dem længere ind eller lidt længere væk fra starten af næsebenet, kan afbalancere det rette elementer i dit ansigt. Det er vigtigt at man ikke overdriver og fremhæver det naturlige look.

Kendte ansigter

Til tider er det nemmere at forestille sig ansigtsformene, når man visualisere sig det på et kendt ansigt. Jessica Alba er blot en er de kendte navne, som også har denne ansigtsform.

Vil du gerne vide hvordan din permanent makeup øjenbryn kan formes i dit ansigt, så det ser mest naturlig ud? Du har mulighed for at booke en gratis konsultation, så jeg kan gennemgå det individuelt med dig.