Sol, sommer og ferie nærmer sig i hastig skridt. For mange betyder det også, at de skal til at pakke kufferten til en feriedestination. Men hvad har du med i din beauty taske? Her er mine 7 uundværlige beauty produkter, som jeg både bruger til daglig og når jeg skal på ferie.

7 uundværlige beauty produkter

Solcreme

Om du soler dig i Danmark eller i udlandet, så er solcreme vigtig at have på. UV-stråling fra solen eller kunstige kilder er med til at forårsage for tidlig ældning af huden. Derudover er der en række andre ulemper som solskoldning, medvirke til hudkræft, påvirke immunforsvaret mm. Er du i tvivl om hvilke solcreme der passer dig bedst, så har Kræftens Bekæmpelse en fin beskrivelse og retningslinjer til hvad man skal være opmærksom på, når man køber solcreme.

Skintonic uden parfume

Skintonic bliver brugt flittigt efter jeg har renset/peelet min ansigt. Fordelen ved at bruge skintonic er at den virker desinficerende, opløser fedtholdige depoter på huden og lukker hudens porer. Min skintonic fra Derma har også aloe vera, der virker lindrende og beroligende på huden og dæmper rødme.

Vaseline til læber

Vaseline har mange egenskaber og kan bruges i mange forskellige sammenhæng. Den har en central rolle i skønhedsprodukter med mange fordele. Jeg bruger den primært til mine læber for at holde dem hydrerede og friske. Da jeg også har permanent makeup på mine læber, har jeg ikke bruge for andet end vaseline.

Tea tree olie

Uanset hvor jeg befinder mig henne, så har myggene det med at finde mig! Derfor er tee træ olie en uundværlig element i min taske. Den har en antiseptisk virkning mod bakterier, hvilke virker forebyggende for både hudproblemer, men også insekt bid, som jeg er meget genereret af. Duften kan virke lidt skarp lige når man påfører den på huden, men forsvinder hurtig igen.

Fodcreme

Begrundet min sukkersyge, har jeg meget tør hud. Derfor er jeg generelt flittig bruger af creme til krop, ansigt og fødder. Jeg smører fodcreme på inden jeg går i seng, for at sikre bløde hæle og fødder generelt til dagen efter.

Massagesvamp

Den bedste måde at rense kroppen på er at bruge en massagesvamp, når man skal i bad. Det er med til at rense urenheder, døde hudceller, modvirke appelsinhud og ikke mindst sætte gang i blodcirkulationen. Bedre blod cirkulation øger stofskifte i hudcellerne og sekretion af affald.

Hybenkerneolie

Hybenkerneolie er vegetabilsk olie koldpresset af kerner fra hybenrosen. Olien fra hyben er godt for mange ting, begrundet dens høje indhold af den essentielle omega-3 og -6 fedtsyre, linolsyre og retinsyre, der en en type A-vitamin. Det er regenererende, opstrammende, helende og cellefornyende.

Hybenkerneolie er min daglig ansigtscreme. Den bruger jeg om morgenen og aftenen inden sengetid. Da det er en meget tør vegetabilsk olie, absorberes den meget hurtigt af huden. Få dråber af olien er nok til hele ansigtet.